Meer vraag naar glasvezel door cloud diensten

Home/Geen categorie/Meer vraag naar glasvezel door cloud diensten

Meer vraag naar glasvezel door cloud diensten

Steeds meer bedrijven stappen over op glasvezel. Zo waren er in het eerste kwartaal van 2016 43.677 zakelijke retail glasvezelaansluitingen in Nederland. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 41.919. Een stijging dus van vier procent in twaalf maanden tijd. Zo blijkt uit cijfers van Autoriteit Consument & Markt (ACM) zien. De toename in aansluitingen is het gevolg van meer cloudgebruik. “Zakelijke eindgebruikers kiezen steeds vaker voor een zakelijke glasaansluiting om aan hun groeiende bandbreedte-behoefte te kunnen voldoen”.

Breedbandsnelheid neemt enorm toe
Verder blijkt uit het onderzoek dat de zakelijke markt steeds minder behoefte heeft aan hoge kwaliteit wholesale-breedbandtoegang (wbt)-aansluitingen en huurlijnen. In het eerste kwartaal van 2015 daalde het aantal zakelijk gebruikte wbt-aansluitingen naar 117.728. In dezelfde periode in 2014 waren dat nog 128.822. Een daling van 8,6 procent. Daarnaast nam de breedbandsnelheid het afgelopen jaar enorm toe. Zo zijn er nu 402.000 glasvezelaansluitingen die een snelheid van tussen de 30 Mbps en 100 Mbps aanbieden; tegenover 350.000 aansluitingen twaalf maanden geleden. En er zijn 315.000 glasvezelaansluitingen die een snelheid van meer dan 100 Mbps aanbieden, ten opzichte van 205.000 aansluitingen vorig jaar.

Beter inspelen op digitale eisen toekomst
De overstap naar glasvezel biedt bedrijven de nodige voordelen, zoals hogere en stabielere snelheden en meer flexibiliteit. Afhankelijk van de behoefte kunnen bedrijven zelf bepalen welke internetverbinding en bijbehorende snelheden ze nodig hebben. Verder zijn er ook nog andere diensten mogelijk met glasvezel, zoals alarmsystemen, betaalsystemen met pinautomaten, cloud werkplekken, cloud servers, muziek en video streaming, Gast WiFi netwerken, Digital signage, sociale media interacties etc. Bedrijven kunnen met glasvezel beter inspelen op de digitale eisen van de toekomst.

2017-04-21T09:43:16+02:00 5 februari 2017|