Vuurwerk bij start aanleg glasvezel Rijssen-Holten

Home/Geen categorie/Vuurwerk bij start aanleg glasvezel Rijssen-Holten

Vuurwerk bij start aanleg glasvezel Rijssen-Holten

Circa 1.100 huishoudens in het buitengebied van Rijssen-Holten krijgen dit jaar een glasvezelaansluiting. Met het afsteken van vuurwerk werd het officiële startsein gegeven voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Tijdens de vraagbundeling bleek er veel belangstelling voor glasvezel te zijn in het buitengebied van Rijssen-Holten. Zeventig procent van de huishoudens meldde zich aan voor een aansluiting. Daarmee werd de benodigde 60 procent ruim overschreden. Voldoende reden om ook daadwerkelijk van start te gaan met de aanleg.

Glasvezel in het Buitengebied gaat een open glasvezelnetwerk aanleggen in een deel van het buitengebied van Rijssen-Holten. Er zal worden gestart vanuit de glasvezelcentrale aan de Kwintenweg in Holten. De buurtschappen Beuseberg en Holterbroek zijn als eerste aan de beurt. Eind 2017 zal het hele netwerk klaar zijn.

Door het open karakter van het netwerk kunnen meerdere providers hun internet- en televisiediensten aan gaan bieden. Aangesloten huishoudens krijgen daarmee straks de keus uit verschillende providers.

2017-04-21T10:03:59+02:00 27 februari 2017|